Preşedintele stiri: 3610

Bărbatul care și-a pus picioarele pe biroul președintelui Camerei SUA, condamnat

25 mai. 22:30   Diverse
1311 0

Distribuie Richard Barnett, cunoscut și sub numele de „Bigo”, a fost condamnat miercuri la patru ani și jumătate de închisoare, după ce, în ianuarie, fusese inculpat de un juriu pentru opt acuzații, inclusiv „obstrucţionarea procedurilor oficiale", „furt" şi „intrarea într-o clădire oficială cu o armă periculoasă", informează CNN.

„De bine, de rău, ați devenit una dintre figurile principale ale zilei de 6 ianuarie și cred că v-a plăcut asta”, a spus judecătorul districtual Christopher Cooper, când a pronunțat sentința, notează libertatea.

În timpul asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, Richard Barnett a stat 10 minute în biroul președintelui Camarei Reprezentanților SUA, pe atunci Nancy Pelosi, plecând doar după ce paznicii au folosit spray iritant împotriva lui.

Barnett a devenit „celebru”, după ce a fost făcută publică o fotografie în care își ținea picioarele pe biroul președintelui Camerei. Fotografia a devenit virală şi a permis poliţiei să îl aresteze rapid.

Potrivit rechizitoriului, Richard Barnett, un susţinător al mişcării conspiraţioniste Qanon, a părăsit Capitoliul după ce i-a lăsat un mesaj jignitor democratei Nancy Pelosi şi i-a furat un plic pe care aceasta îl semnase.


„Ei vor să am remuşcări pentru lucrurile pe care nu le-am făcut. Evident, voi face apel”, a anunțat Richard Barnett, la aflarea sentinței, în timp ce soția lui a fost văzută plângând, în momentul în care cuplul a ieșit din sala de judecată.

Bărbatul riscă până la 20 de ani de închisoare pentru acuzația principală de obstrucționare a unei proceduri oficiale.

0
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий