X 
Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Azerbaidjanul și NATO vor extinde parteneriatul

20 iul. 15:15   Diverse
1909 0

Ministrul azer de Externe Jeyhun Bayramov, în cadrul vizitei sale la Bruxelles, a avut o întrevedere la sediul NATO cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, cu care a discutat despre perspectivele unui parteneriat dintre Azerbaidjan și NATO.

Ministerul de Externe din Azerbaidjan a menționat într-o declarație că „în timpul întîlnirii a avut loc un schimb de opinii cu privire la starea actuală și perspectivele viitoare ale parteneriatului NATO-Azerbaijan, precum și asupra chestiunilor regionale”.

Jeyhun Bayramov și-a exprimat satisfacția pentru rezultatele obținute în cadrul parteneriatului Azerbaidjan-NATO și a abordat problema participării Azerbaidjanului la operațiunile NATO în contextul contribuției sale la pacea și securitatea internațională.

El l-a informat pe Jens Stoltenberg despre lucrările de restaurare și construcție desfășurate de guvernul azerbaigian în teritoriile eliberate de sub ocupația armeană.

„În acest context, s-a subliniat că depunerea masivă a minelor în teritoriile eliberate creează un obstacol în calea lucrărilor de reconstrucție și construcție și întoarcerea persoanelor strămutate în interiorul țării. În același timp, s-au remarcat demersurile întreprinse de Azerbaidjan în diverse direcții ca parte a procesului de normalizare a relațiilor dintre Azerbaidjan și Armenia în etapa post-conflict, a avut loc un schimb de opinii pe această temă”, se menționează în comunicat.


La rîndul său, Jens Stoltenberg a remarcat că Azerbaidjanul este un partener de încredere și a apreciat foarte mult reformele Azerbaidjanului în sectorul apărării, a lăudat contribuția țării la misiunile NATO. De asemenea, secretarul general a remarcat cu satisfacție rolul Azerbaidjanului în asigurarea securității energetice a Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав