Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 302
Eurovision stiri: 412

Azerbaidjanul acuză Armenia de creșterea efectivului militar la graniță

17 oct. 2022,, 16:45   Diverse
1416 0

Azerbaidjanul a acuzat Armenia de creșterea efectivului militar la graniță în direcția Dashkesan. Despre aceasta anunță site-ul Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

„În după-amiaza zilei de 16 octombrie, personal suplimentar și patru piese de instalații de artilerie au fost observate fiind transportate de vehicule militare către pozițiile forțelor armate armene, situate vizavi de pozițiile unităților armatei azere în direcția Dashkesan”, declară Ministerul Apărării într-un comunicat emis.

Ministerul Apărării a remarcat că responsabilitatea pentru eventualele tensiuni din regiune revine „conducerii militaro-politice” armene.

Anterior, miniștrii de externe ai 27 de țări ale Uniunii Europene (UE) au convenit asupra unei misiuni civile la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, care are ca scop „asistența la restabilirea păcii și securității în zonă, construirea încrederii și delimitarea internațională a graniței dintre cele două state”. Pe 13 octombrie, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a spus că, la fiecare întrunire, Baku nu evită problemele legate de securitate și pace în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий