X 

Azerbaidjanul a făcut apel la Armenia să respecte obligațiile internaționale

25 iul. 14:00   Diverse
6978 0

Azerbaidjanul a cerut Armeniei să renunțe la măsuri și declarații provocatoare și să respecte obligațiile internaționale.

Acest lucru se afirmă în comentariile Ministerului azer de Externe la declarațiile premierului armean Nikol Pashinyan într-un interviu acordat ziarului Le Monde.

După cum se observă, declarațiile lui Pashinyan contrazic complet declarația sa privind "recunoașterea integrității teritoriale a Azerbaidjanului, inclusiv a Karabahului". În plus, el a numit regimul marionetă creat de Armenia "autorități alese în mod democratic", ceea ce demonstrează în mod clar că oficialii armeni nu au renunțat la politica lor invazivă de 30 de ani.

Ministerul azer de Externe a menționat că Armenia, care cere eliminarea punctului de trecere a frontierei (BCP) din Lachin, care îi complică activitățile ilegale în regiune, și care susține politica de separatism, ar trebui să înțeleagă că instalarea de către Azerbaidjan a BCP în Lachin este pe deplin în conformitate cu dreptul internațional.

Se subliniază că, în plus, partea armeană a refuzat propunerea părții azere, susținută de actori internaționali, inclusiv de președintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, de a utiliza drumul Agdam-Khankendi pentru nevoile populației armene, ceea ce dovedește că afirmațiile privind "situația umanitară tensionată" din regiune sînt nefondate.


Baku consideră că aceasta este o încercare a premierului armean de a manipula opinia publică internațională, ignorînd activitățile Comitetului Internațional al Crucii Roșii în regiune, cu zeci de locuitori armeni care trec zilnic prin acest punct în ambele direcții, precum și alternativele propuse de Azerbaidjan, inclusiv ruta Agdam-Khankendi.

Ministerul de Externe azer a făcut apel la partea armeană să refuze pașii și declarațiile provocatoare și să respecte obligațiile internaționale.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?