X 
Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Azerbaidjan cere pedepse pentru autorii atacurilor teroriste din Iran

27 ian. 15:18   Diverse
1708 0

Ministerul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului a condamnat ferm actul terorist perfid împotriva ambasadei Republicii Azerbaidjan în Iran și a cerut pedepse severe pentru cei responsabili.

După cum se menționează într-o declarație a Ministerului de Externe azer, partea iraniană, în calitate de țară gazdă a ambasadei, trebuia să își îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice pentru a asigura securitatea ambasadei și siguranța personalului acesteia.

Ministerul de Externe din Azerbaidjan a atras atenția asupra faptului că s-au făcut mai devreme încercări de amenințare a misiunii diplomatice a Azerbaidjanului în Iran, fiind ridicate constant întrebări cu privire la prevenirea unor astfel de incidente în Iran și la luarea măsurilor pentru a asigura securitatea misiunilor diplomatice azere.

"Din păcate, cel mai recent atac terorist sîngeros demonstrează consecințele grave ale neacordării atenției cuvenite apelurilor noastre urgente în această direcție. Considerăm că campania anti-azeră din Iran condusă în ultima vreme, a provocat astfel de atacuri asupra misiunii noastre diplomatice ", a declarat Ministerul de Externe azer în declarația sa.

„Cerem cu fermitate ca autorii acestui atac terorist, precum și cei care se află în spatele acestui act sîngeros, să fie identificați cît mai curînd posibil și pedepsiți cu cea mai mare severitate. Partea azeră va folosi toate oportunitățile oferite de mecanismele internaționale de resort pentru a se asigura că autorii sînt identificați și pedepsiți în mod corespunzător. Se planifică întreprinderea măsurilor adecvate pentru evacuarea personalului ambasadei și a familiilor acestuia în situația rezultată în urma actului de terorism", a indicat Ministerul de Externe azer într-un comunicat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий