Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

Azerbaidjan acuză Armenia că încearcă să agraveze situația din Karabah

5 aug. 18:45   Diverse
1190

Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a acuzat Forțele Armate (AF) ale Armeniei că încearcă să agraveze situația din Nagorno-Karabah. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al departamentului azer.

Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că, în ultima zi, formațiunile armate armene au tras în pozițiile armatei azere de 12 ori. Potrivit ministerului, de teri ori tirurile au fost efectuate din direcția așezărilor Narimanly și Zyarkand de la granița de stat azero-armeană în direcția regiunilor Kalbajar și Lachin. Restul de nouă episoade au fost asociate cu focuri de puști cu lunetă și arme de de diferite dimensiuni la pozițiile armatei azere în direcțiile regiunilor Aghdam, Khojavend și Khojaly.

Ministerul Apărării a remarcat că, în urma bombardamentelor, armata azeră nu a suferit pierderi în rîndul personalului și al echipamentelor. Se mai adaugă că unitățile Forțelor Armate ale republicii „au luat măsuri de răspuns adecvate”.

Anterior s-a anunțat că președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a purtat conversații telefonice cu omologul său francez Emmanuel Macron, în timpul cărora a discutat despre agravarea situației din Nagorno-Karabah. În timpul conversației, liderul azer a acuzat Armenia de „o altă provocare militară”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав