X 
Cazul Șor stiri: 599

Avertismente privind riscul de cancer pe etichetele băuturilor alcoolice - unde a fost aprobată legea

23 iul. 21:00   Diverse
1234 0

Irlanda a aprobat o nouă lege, care face ca această țară să fie prima din lume ce va impune etichete de avertizare privind cancerul pe recipientele care conțin băuturi alcoolice.

Ministrul irlandez al Sănătății, Stephen Donnelly, a semnat luni Regulamentul privind etichetarea alcoolului în scopuri de sănătate publică, care va impune etichete, care să indice conținutul caloric, gramajele, riscurile de cancer și de boli hepatice și pericolele consumului de alcool în timpul sarcinii.

Legea va intra în vigoare peste trei ani, pentru a da timp întreprinderilor să se conformeze normelor.

Noile etichete vor fi obligatorii pe toate băuturile alcoolice și vor apărea, de asemenea, pe indicatoarele și afișajele din interiorul pub-urilor și al magazinelor de băuturi alcoolice.

Promotorii vieții sănătoase au salutat legea, în timp ce producătorii europeni de vinuri au exprimat cea mai puternică opoziție față de acest plan, susținînd că nu s-a dovedit că consumul de vin ar putea duce la creșterea riscului de cancer, transmite hotnews.ro.

De asemenea, industria vinului a îndemnat Irlanda să aștepte un sistem de etichetare mai favorabil în întreaga UE, care ar lăsa probabil cancerul în afara listei de riscuri de consum.

Hildegarde Naughton, ministrul pentru sănătate publică, bunăstare și strategia națională privind drogurile, a declarat că dovezile medicale au arătat că și un nivel scăzut de consum de alcool prezintă un risc de cancer.

Comisia Europeană nu a obiectat la planul Irlandei, pe care guvernul l-a semnalat anul trecut, în ciuda protestelor din partea Italiei, Spaniei și a altor șase state membre ale UE.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?