Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Autoritățile maghiare s-au opus cursului anti-chinez al NATO

30 noi. 2022,, 16:00   Diverse
1240 0

Ministrul maghiar de Externe Peter Szijjártó s-a pronunțat împotriva blocului anti-chinez din alianță. Șeful diplomației maghiare este citat de TASS.

„Credem că fără o cooperare economică rațională cu China, economia europeană pur și simplu nu poate avea succes, deoarece comerțul dintre Uniunea Europeană și China a depășit anul trecut șapte sute de miliarde de euro”, a spus el.

Autoritățile maghiare au confirmat că cooperarea cu Beijingul are un potențial mare. Se observă că companiile chineze au făcut cele mai mari investiții în economia țării.

„Ungaria este un loc în care companiile din est și vest se întîlnesc”, a spus șeful departamentului, adăugînd că economia europeană se află într-o poziție dificilă din cauza sancțiunilor anti-ruse și a încetării cooperării cu China.

Anterior, Budapesta a cerut țărilor NATO să mențină contactele cu Moscova. Șeful Ministerului de Externe al Ungariei a reamintit că, pentru a detensiona conflictul, este necesar să se abandoneze toți factorii însoțitori.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий