X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Autoritățile germane au anunțat o criză a gazelor în țară

24 iun. 14:15   Diverse
1997

Germania se află într-o criză a gazelor, a declarat ministrul pentru Afaceri Economice și Protecția Climei, Robert Habeck, într-un interviu acordat lui Spiegel. El a spus că țara trebuie să reducă consumul de gaze „peste tot unde este posibil”. Habek a menționat că, din cauza lipsei de combustibil în Germania, o serie de industrii se pot închide.

Germania se află într-o criză a gazelor, consumul de gaze trebuie redus oriunde este posibil, a spus Habek.

Ministrul a spus mai devreme că reducerea livrărilor de gaze rusești se datorează faptului că Federația Rusă nu are nevoie de bani, deoarece nu poate cumpăra produse occidentale cu aceștia. Habek a menționat că această situație s-a dezvoltat ca urmare a „sancțiunilor extrem de eficiente”. Totodată, el a precizat că Rusia a fost cea care a refuzat să furnizeze gaze Europei.

Ministrul german al Alimentației și Agriculturii, Cem Özdemir, a declarat mai devreme că vîrful prețurilor la alimente în Germania nu a fost încă atins, așa că trebuie alocată mai multă asistență gospodăriilor cu venituri mici. El a menționat că mulți producători cheltuiesc mai mulți bani pe facturile la energie și transferă costurile către clienți. Șeful instituției a propus eliminarea TVA la toate fructele și legumele..

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав