X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Austriecii încheie anul deprimați și îngrijorați, potrivit unui sondaj

29 dec. 2022,, 23:00   Externe
2634 0

Potrivit unui sondaj recent, austriecii sînt în această perioadă sceptici și extrem de preocupați pentru viitor. De altfel, institutul de sondare austriac susține că cetățenii austrieci trăiesc cea mai negativă stare de spirit din ultima jumătate de secol, informează Agerpres care citează agenția EFE, transmite digi24.ro.

Numai 26% dintre austriecii intervievați în sondaj s-au arătat încrezători în viitor, în timp ce 32% s-au declarat sceptici și alți 35% preocupați, rezumă institutul de sondare (austriac) IMAS care a efectuat cercetarea.

''Pentru al treilea an la rînd, scepticismul și preocuparea depășesc clar încrederea'', care niciodată nu a fost atît de mult timp sub 30%, mai remarcă institutul austriac.

Spre deosebire de anii anteriori, cînd starea de spirit a austriecilor era de asemenea negativă, preocuparea generată de pandemia COVID-19 a fost acum înlocuită de anxietatea provocată de inflația ridicată, în primul rînd, și de războiul din Ucraina, în al doilea rînd.

''Actuala cercetare sociologică de Anul Nou arată o stabilitate ridicată a pesimismului'', subliniază același institut, care începînd din anul 1972 realizează acest sondaj la finalul fiecărui an pentru a testa starea de spirit a populației austriece și niciodată de atunci nu a observat una ''atît de negativă''.


Concluzia autorilor cercetării este că actualul deceniu ''a început în cel mai rău mod posibil'', cu trei ani de crize multiple şi cu o îngrijorare profundă în rîndul populației.

Cît despre planurile lor pentru noul an, majoritatea celor 1.002 austrieci cu vîrste de peste 16 ani chestionați în sondaj au spus că doresc să facă mai mult sport (45%), să mănînce mai sănătos (43%), să aibă grijă mai mult de sănătatea lor (42%), în timp ce 23% au spus că-și propun să fie mai atenți față de protecția mediului înconjurător.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав