Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Australia declară stare de urgență

9 mar. 2022,, 21:30   Externe
3209 0

Cel puţin 20 de persoane au murit în inundaţii care afectează de o săptămînă coasta de est a Australiei, anunţă marţi autorităţile, după descoperirea corpurilor unei femei şi unui bărbat, la Sydney, unde erau aşteptate noi inundaţii din cauza unor ploi diluviene, iar aproximativ 60.000 de locuitori au fost îndemnaţi să evacueze din calea apei, relatează Noi.md cu referire la adevarul.ro.

Este vorba despre două persoane căutate după ce maşina în care se aflau a fost găsită în mijlocul unei revărsări de ape, precizează poliţia. Aproxmativ 60.000 de locuitori ai celui mai mare oraş din Australia au fost îndemnaţi marţi să plece de acasă, în perspectiva unor ploi diluviene şi inundaţii în numeroase zone în oraş, au anunţat serviciile se salvare.

Ploi diluviene care s-au abătut asupra oraşului Sydney au acoperit poduri, au inundat case, au luat maşini şi acoperişul unui supermarket, care s-a surpat.

Apa a început să se scurgă marţi peste barajul Manly, la nord de oraş, iar 2.000 de locuitori au fost îndemnaţi să evacueze zona. La periferia Georges Hall, situată pe malul unui rîu, vehicule erau pe jumătate în apă, iar poliţia a salvat persoane blocate în maşini după o creştere bruscă a nivelului apei.

Serviciile de salvare erau puse la grea încercare marţi, în timp ce ploi torenţiale şi furtuni violente continuau să afecteze statul New South Wals, a două săptămînă la rînd.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?