COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au fost numite cele mai folositoare produse pentru creier

Au fost numite cele mai folositoare produse pentru creier

Cercetătorii cred că o cantitate mare de antioxidanți și vitamine permit creierului să funcționeze fără greșeli grave.

Studiile efectuate de oamenii de știință de la Academia Americana de Neurologie au arătat că consumul zilnic de sucuri de fructe și legume, bogat în vitamine, nu numai că va normaliza activitatea organismului, dar va păstra abilitațile cognitive ale creierului la vîrstă înaintată.

În cadrul unui studiu de 20 de ani, neurologii au ajuns la concluzia că folosirea sucurilor proaspete, a fructelor și a legumelor naturale contrubie la faptul că, la vîrsta de 73 de ani, creierul uman își păstrează funcțiile cognitive "tinerești" și poate funcționa aproape fără a greși. Eșantionul, în care cercetătorii au inclus mai mult de 27 de mii de bărbați, a arătat că 55% dintre participanți, consumînd cît mai multe produse naturale, sînt capabili să facă chiar și activități mentale complicate.


Cercetatorii au descoperit că forma fructelor și legumelor nu este foarte importanta, iar portocalele, salata, patlagelele, pepenii, produsele lactate, mere, precum și fructe de pădure de diferite tipuri au fost printre cele mai sănătoase alimente pentru creier.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load