X 

Atenționare de călătorie în Grecia! Bugetarii intră în grevă generală

20 sep. 23:59   Diverse
1844 0

Sindicatele din sectorul public şi din cel privat au anunţat pentru miercuri o grevă generală de 24 de ore. Creditorii internaţionali au revenit marţi la Atena.

În Grecia federaţiile sindicale se aliază din nou împotriva politicilor de austeritate impuse de guvern la presiunea creditorilor internaţionali reveniţi astăzi la Atena pentru o nouă rundă de negocieri.

Sindicatele atît din sectorul public, cît şi din cel privat, au anunţat pentru mîine o grevă generală de 24 de ore care ar urma să paralizeze majoritatea sectoarelor.

Au fost anunţate demonstraţii de protest în toată ţara care vor culmina cu cele de la Atena unde organizatorii speră în cea mai numeroasă participare din acest an, transmite romania-actualitati.ro

Serviciile publice vor rîmîne închise, spitalele ca de altfel toate unităţile sanitare vor funcţiona cu personal redus.


La greva de mîine şi-au anunţat participarea de asemenea angajaţii băncilor, cadrele didactice, lucrătorii din administraţiile locale şi salariaţii din transporturile maritime. Navele vor rîmîne în porturi pe durata întregii zile, în timp ce transporturile urbane vor fi afectate de întreruperi temporare de lucru.

Probleme sînt aşteptate şi în programul curselor aeriene din cauza întreruperilor la amiază pe durata a patru ore a activităţii controlorilor de trafic aerian şi a salariaţilor din aviaţia civilă.

Creditorii internaţionali se află la Atena

Potrivit comunicatului remis presei astăzi de către sindicate principalele revendicări vizează respectarea drepturilor democratice ale angajaţilor, revenirea asupra contractelor colective de muncă, eliminarea taxelor suplimentare pentru bunurile imobiliare, reduceri fiscale, măsuri împotriva şomajului şi politici sociale mai cu seamă pentru şomeri.

Sindicatele vor să transmită un NU răspicat continuării austerităţii, un mesaj clar adresat deopotrivă autorităţilor, cît şi reprezentanţilor instituţiilor creditoare.

Troica Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi FMI a revenit astăzi la Atena pentru o nouă rundă de negocieri care se anunţă tensionată din cauza poziţiilor diferite cu privire la acoperirea unui gol de finanţare pentru anul viitor estimat de partea elenă la aproximativ 2, 5 miliarde de euro.

Vor urma zile dificile de care depinde aprobarea următoarei tranşe de împrumut în valoare de 1 miliard de euro.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?