Atenți, hoți! Locurile din Europa în care riști să rămîi fără portofel

8 sep. 00:30   Diverse
2475 0

Experții în asigurări de călătorie au dezvăluit care sînt țările europene unde riscul ca turiștii să ajungă victime ale hoților de buzunare este cel mai mare, potrivit Euronews.

Mii de oameni ajung anual în situația de coșmar în care rămîn fără bunurile de valoare în timp ce călătoresc în străinătate din cauza hoților de buzunare. Turiștii sînt victimele preferate de hoți pentru că de obicei aceștia sînt mai puțin conștienți de pericolul la care se expun. În zonele aglomerate și în apropierea atracțiilor turistice, călătorii trebuie să fie foarte atenți pentru a nu deveni victime ale hoților, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Destinația cea mai vizată de hoți este Italia, potrivit Indexului european al furturilor realizat de Quotezone.

Persoanele care au vizitat Colosseumul, Fontana di Trevi și Panteonul din Roma, Domul din Milano și Galeria Uffizi din Florența au menționat faptul că au fost vizați de hoții de buzunare în 1.906 recenzii turistice postate online în 2022.

Asta înseamnă că s-au înregistrat 463 de furturi la fiecare milion de turiști care au vizitat cele mai importante atracții din Italia - cel mai mare raport din toate țările din Europa. Franța s-a clasat pe locul doi cu 283 de furturi la 1 milion de vizitatori. Toate atracțiile turistice din Franța monitorizate de Quotezone se află la Paris.


Pe locul trei în topul țărilor preferate de hoții de buzunare a ieșit Olanda. În ciuda reputației negative a Barcelonei în privința furturilor, Spania s-a clasat abia pe locul șase cu un număr de cinci ori mai mic de furturi raportate de turiști decît în Italia.

Țările în care turiștii au avut cele mai puține probleme cu hoții de buzunare au fost Irlanda și Polonia.

Fondatorul Quotezone, Greg Wilson le recomandă vizitatorilor să își lase obiectele de valoare, precum bijuteriile scumpe, la hotel într-un safe și să călătorească cu genți purtate pe corp în care să își țină telefoanele mobile și portofelele sau chiar o borsetă pentru bani.

În plus, ar fi bine ca turiștii să aibă copii cu cele mai importante documente pe care să le păstreze online. Descărcați o aplicație care poate localiza telefonul mobil și asigurați-vă că toate datele și pozele sunt copiate online în cazul în care telefonul este furat.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?