COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Astăzi e sărbătorită Ziua internațională a îmbrățișărilor

Astăzi e sărbătorită Ziua internațională a îmbrățișărilor

Anual, pe 21 ianuarie este sărbătorită Ziua internațională a îmbrățișărilor. Aceasta a fost instituită în 1986 şi este sărbătorită în mai multe țări ale lumii.

Ideea a fost lansată, în anii ’80, de un pastor american. Kevin Zaborney încuraja enoriaşii să-şi arate sentimentele în public. Prima dată a fost sărbătorită pe 21 ianuarie 1986 în Clio, Michigan, Statele Unite. Nu credem că ai nevoie de o astfel de sărbătoare pentru a lua pe cineva în braţe, dar e bine de ştiut care este semnificaţia acestei zile.

Recorduri de Ziua mondială a îmbrăţişărilor


Deţinătorul recordului la îmbrăţişări este americanul Jeff Ondash, care a îmbrăţişat 7 777 de oameni pe zi în 2010.

Mata Amritanandamayi din India, cunoscută drept „mama îmbrăţişată” sau Amma, a îmbrăţişat peste 30 de milioane de oameni în întreaga ei viaţă.

Cuplul din Danemarca Monica şi Lars Schmidt au stabilit recordul pentru cea mai lungă îmbrăţişare a unui cuplu. Aceștia au stat îmbrățișați 40 de ore.

Beneficiile îmbrăţişărilor

Cunoscuta teorie a Virginiei Satire, psihoterapeută americană, recomandă aproximativ opt îmbrăţişări pe zi. Această teorie se referă la numărul de îmbrățisări de care ar avea nevoie zilnic o persoană pentru a se simți bine. Astfel de atingeri dau un sentiment de securitate și îmbunătăţesc starea de spirit. Pe lîngă componenta emoţională, contactul non-verbal pe termen scurt aduce şi beneficii fizice. În acest momenţ oamenii au un nivel crescut de oxitocină, ceea ce reduce riscul de depresie ori dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Acest lucru este dovedit de oamenii de ştiinţă din Carolina de Nord.

Alte efecte secundare plăcute ale îmbrăţişărilor includ:

  • consolidarea imunităţii;
  • îmbunătăţirea calităţii somnului;
  • producerea de endorfine – hormoni ai bucuriei ce reduc durerea;
  • eliminarea efectelor stresului;
  • alungarea stresului şi oboselii;
  • creşterea stimei de sine;
  • normalizarea sistemelor endocrin şi nervos.

Oamenii de ştiinţă din Canada au dovedit că îmbrăţişările obişnuite prelungesc viaţa, întăresc familia şi cresc rezistenţa la stres. Copiii, care sînt deseori sărutaţi şi îmbrăţişaţi, devin oameni încrezători şi de succes.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load