X 
Preşedintele stiri: 3607

Armata azeră a preluat controlul asupra drumurilor de la nord de coridorul Lachin

26 mar. 13:26   Diverse
2000 0

În ultimele zile, pe teritoriul Azerbaidjanului, unde este dislocat temporar contingentul rus de menținere a păcii, s-a intensificat transportul din Armenia de forță de muncă, muniție, mine și alte echipamente militare pentru formațiunile armate armene ilegale.

Aceste transporturi se efectuează în special noaptea și pe vreme cețoasă.

Despre aceasta se precizează în mesajul de urgență al Ministerului Apărării al Azerbaidjanului.

În plus, raportul indică faptul că grupurile armate ilegale armene construiesc noi drumuri de-a lungul mai multor rute, precum și le extind pe cele vechi. În aceste scopuri, se utilizează echipamente militare, inginerești și speciale și ca forță de muncă – persoanele care efectuează serviciul militar în temeiul contractului și localnici.

În ultimele zile, mijloacele de supraveghere tehnică ale armatei azere au înregistrat intensificarea lucrărilor ilegale de construcție și reparații de către armeni pe drumurile Khankendi-Khalfali-Turshsu și Khankendi-Kosalar-Mirzalyar-Turshsu. Aceste drumuri au fost folosite și pentru aprovizionarea și asigurarea pozițiilor de luptă ale grupărilor armate ilegale armene.


În ciuda numeroaselor apeluri ale părții azere și a discuțiilor purtate în acest sens, nu au fost încă luate măsuri adecvate pentru a preveni transportul de muniție și alte echipamente militare.

Declarația Ministerului Apărării al Azerbaidjanului subliniază că, avînd în vedere situația actuală, unitățile armatei azere au luat măsurile locale de control necesare pentru a preveni utilizarea drumurilor de pămînt la nord de drumul Lachin pentru activități ilegale, precum și pentru a stopa escaladarea situației prin transportul de muniție din Armenia și potențialele acțiuni de sabotaj.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий