Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Armata americană a confirmat ciocnirea unui meteor interstelar cu Pămîntul

16 apr. 00:30   Diverse
2538

Oamenii de ştiinţă au descoperit primul meteor interstelar care a lovit Pămîntul, conform unui document publicat de Comandamentul Spaţial al Statelor Unite. Evenimentul a avut loc în 2014, a fost confirmat în 2019 şi declasificat abia acum. Un meteor interstelar este un obiect spaţial care provine din afara Sistemului Solar. Astfel de fenomene sînt evenimente foarte rare, informează Noi.md cu referire la adevarul.ro.

Obiectul în cauză este cunoscut sub numele ştiinţific CNEOS 2014-01-08 şi a ars în atmosfera Terrei pe 8 ianuarie 2014, pe coasta de nord-est din Papua Noua Guinee. În anul 2019, într-un studiu, Amir Siraj a identificat obiectul ca fiind un meteor interstelar, în timp ce era student la Universitatea Harvard. Împreună cu Abraham Loeb, profesor de ştiinţă la Univeristatea Harvard, Siraj cerceta „Oumuamua”, descoperit în anul 2017, primul obiect interstelar cunoscut din sistemul nostru solar.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав