Aproape jumătate dintre americani au început să trăiască mai rău sub administația lui Biden, sondaj

25 sep. 04:00   Diverse
1581 0

Aproape jumătate dintre americani au început să trăiască mai rău sub administrarea actualului președinte american Joe Biden, potrivit unui sondaj de opinie publică realizat de ABC News în colaborare cu Washington Post.

„44% dintre americani spun că situația lor financiară s-a înrăutățit sub președinția lui Biden, conform ultimului sondaj ABC News/Washington Post, cel mai mare din sondajele ABC News/Washington Post pentru orice președinte din 1986”, transmite RIA Novosti.

Вoar 37% dintre respondenți aprobă munca lui Biden ca șef de stat, în timp ce 56% o condamnă. Și mai puțini respondenți aprobă performanța lui Biden în economie – 30%.

Ratingul lui Biden este și mai mic în problema soluționării problemelor cu migranții de la granița cu Mexicul: doar 23% dintre americani aprobă munca lui în această direcție.


Cel puțin 74% dintre respondenți consideră că Biden este prea bătrîn pentru un al doilea mandat, în creștere cu 6 puncte procentuale față de luna mai.

Dacă va avea loc un shutdown pînă la sfîrșitul anului fiscal, pe 31 septembrie, atunci 40% dintre americani îl vor învinovăți în primul rând pe Biden și pe democrații din Congres pentru acest lucru.

În același timp, fostul președinte Donald Trump și-a îmbunătățit poziția în ochii americanilor. Dacă în 2021, cînd a părăsit mandatul, 38% dintre respondenți au aprobat rezultatele muncii sale, acum 48% spun că aprobă activitățile lui de șef al statului.

În ceea ce privește viitoarele alegeri prezidențiale, 62% dintre democrați cred că partidul ar trebui să aleagă pe altcineva decît Biden ca candidat în 2024.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-20 septembrie în engleză și spaniolă. La el au participat 1.006 adulți americani. Eroarea statistică este de 3,5 puncte procentuale.

6
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?