Apa micelară: la ce servește? ©

Astăzi apa micelară este un produs foarte popular și iubit pentru versatilitatea sa. Fie că am desenat o săgeată nereușită sau am pătat jacheta de fond de ten, apa micelară este produsul care ne va veni în ajutor.

Ce este apa micelară?

Apa micelară este un produs de curățare cu microparticule (micele) capabile să prindă impuritățile și să le ascundă în moleculele lor. Sebumul, produsele cosmetice decorative, praful - microparticulele inteligente le atrag ca pe un magnet.

Cum ajută apa micelară pielea?

Produsul curăță pielea chiar în prima etapă, fără a afecta straturile profunde ale pielii (apropo, inițial apa micelară a fost utilizată activ în soluție salină pentru a trata iritațiile la copii). Îndepărtează cu atenție machiajul și impuritățile de pe suprafața pielii, hidratează și pregătește pielea pentru următoarea etapă de curățare - acestea sunt principalele sarcini ale apei micelare.

Instrucțiuni pentru utilizarea apei micelare

  1. Aplicați apă micelară pe un disc de bumbac și ștergeți ușor fața de-a lungul liniilor de masaj. Nu întindeți și nu apăsați pielea cu forță.
  2. Pentru a îndepărta machiajul ochilor, aplicați un disc îmbibat în apă micelară pe genele de pe pleoapa superioară, așteptați o jumătate de minut, ștergeți resturile de machiaj în direcția creșterii genelor. Repetați același lucru pe pleoapa inferioară.
  3. Puteți folosi apă micelară în fiecare zi: dimineața și seara.

Clătim pielea după apa micelară?

Este mai bine să clătiți apa micelară. Imaginați-vă: micelele (acele microparticule) „au atras” impuritățile și sebumul către ele și nu au dispărut de pe față. Lăsarea lor pe suprafața pielii o dată nu este critică, dar în fiecare zi nu trebuie să lăsăm: există riscul apariției de acnee, roșeață sau uscăciune a pielii. Surfactanții dintr-o soluție micelară sunt spălați cu ușurință cu apă simplă, dar vă recomandăm să utilizați un agent de curățare mai profund (spumă, gel sau lapte), ceea ce sunteți obișnuiți să utilizați după demachiant

Cui i se potrivește apa micelară?

  • Apa micelară este potrivită pentru toate tipurile de piele.
  • Dacă aveți pielea uscată sau sensibilă, alegeți un produs cu ingrediente liniștitoare și regenerante. Acordați atenție etichetei hipoalergenice.
  • Proprietarii de piele grasă preferă să aleagă apă cu componente de reglare a sebumului pentru a reduce producția de sebum. Nu conține alcool sau substanțe care usucă suprafața pielii.
  • Pentru pielea normală, orice soluție micelară universală este potrivită.

Care sunt beneficiile apei micelare?

Cel mai delicat impact. Apa micelară îndepărtează ușor impuritățile, saturează pielea cu umiditatea necesară, fără a deranja stratul lipidic superior al epidermei.

Îndepărtarea rapidă a machiajului. Câteva atingeri cu un disc de bumbac umezit și pielea este curățată ușor. Fără film gras sau senzații neplăcute. Doar răcoare și prospețime plăcută. Este convenabil de utilizat și în călătorii.

Potrivit pentru demachiantul ochilor. Apa micelară nu irită membrana mucoasă a ochilor și nu provoacă roșeață. Dacă purtați lentile de contact, puteți folosi apa micelară în siguranță.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load