X 

Anglia vrea să interzică telefoanele mobile în școli

3 oct. 19:30   Diverse
2189 0

Ministrul Educației din Marea Britanie, Gillian Keegan, a declarat că departamentul ei recomanda interzicerea utilizării telefonului mobil în școlile engleze pentru a îmbunătăți comportamentul elevilor.

După cum transmite Adevărul European, acest lucru este menționat într-o declarație a Ministerului Britanic al Educației.

Agenția propune interzicerea utilizării telefoanelor mobile în școlile engleze pe tot parcursul zilei de școală, în special în timpul pauzelor, „pentru a combate comportamentul perturbator și agresiunea online și pentru a îmbunătăți nivelul de atenție în timpul lecțiilor”.

Recomandările Ministerului Britanic al Educației prevăd și excepții – de exemplu, dacă un copil trebuie să folosească un telefon la școală din motive de sănătate.

Dacă va fi implementată, Anglia se va alătura altor țări în care telefoanele mobile sînt deja interzise la lecții, inclusiv Spania, Portugalia și Franța. Mișcarea este, de asemenea, în conformitate cu sfaturile ONU cu privire la riscurile utilizării smartphone-urilor în școli.


Ministerul britanic al Educației a adăugat că, dacă școlile nu pot implementa singure recomandarea, departamentul este pregătit să inițieze adoptarea unei legi corespunzătoare în Parlament.

Aproximativ o treime (29%) dintre elevii de liceu din Anglia folosesc telefoanele mobile la școală atunci cînd acest lucru nu este prevăzut, potrivit cifrelor oficiale.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că guvernul și parlamentul Olandei au ajuns la un acord pentru a interzice utilizarea telefoanelor mobile de către elevi începînd cu 1 ianuarie 2024.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?