Preşedintele stiri: 3607

Aliyev: "Franța ar trebui să-și ceară scuze pentru crimele coloniale"

2 mar. 22:15   Diverse
1829 0

Franța ar trebui să-și ceară scuze pentru crimele coloniale sîngeroase și actele de genocid.

Este o declarație a președintelui azer Ilham Aliyev la summitul grupului de Contact al mișcării nealiniate pentru combaterea COVID-19 de la Baku, relatează AZERTAC.

El a menționat că Mișcarea nealiniată a susținut întotdeauna cu tărie suveranitatea incontestabilă a Uniunii Comorelor asupra insulei Mayotte, care se află încă sub stăpînirea colonială franceză.

"Așa cum se reflectă în documentele fondatoare ale NAM, solicităm guvernului francez să respecte drepturile oamenilor din Noua Caledonie și ale altor popoare din comunitățile și teritoriile franceze de peste mări. Teritoriile conduse de Franța în afara Europei sînt rămășițele hidoase ale imperiului colonial francez. De asemenea, cerem Franței să-și ceară scuze și să recunoască responsabilitatea pentru trecutul său colonial și crimele coloniale sîngeroase și actele de genocid împotriva țărilor membre NAM din Africa, Asia de sud-est și alte locuri", a menționat șeful statului azer.

9
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий