X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Aliyev: ”Drumul Lachin este deschis pentru trecerea civililor și transportarea bunurilor civile”

18 ian. 23:00   Diverse
810 0

Drumul Lachin este deschis pentru trecerea civililor și a transportării bunurilor civile, iar libera circulație a bunurilor umanitare prin intermediul Comitetului Internațional al Crucii Roșii este, de asemenea, asigurată.

Potrivit haqqin.az, despre aceasta a declarat președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în cadrul unei întîlniri la Davos cu șeful statului lituanian, Gitanas Nausėda.

În timpul conversației, a avut loc un schimb de opinii cu referire la problemele regionale, normalizarea relațiilor dintre Armenia și Azerbaidjan, procesul de negociere a unui tratat de pace, precum și evoluțiile de pe drumul Lachin-Khankendi de pe teritoriul Azerbaidjanului.

Ilham Aliyev a remarcat importanța stopării exploatării ilegale a resurselor naturale pe teritoriile unde este dislocat temporar contingentul rus de menținere a păcii, precum și a înlăturarea elementelor criminale de pe teritoriu.

Președintele azer a remarcat că, partea Armeană de mai bine de doi ani exploatează drumul Lachin pentru a transporta mine, muniții și personal.


În cadrul întrevederii președinții au avut un schimb de opinii cu referire la relațiile dintre Azerbaidjan și Uniunea Europeană. A fost remarcată importanța formatului trilateral Uniunea Europeană-Azerbaidjan-Armenia, organizat cu sprijinul lui Charles Michel, Președintele Consiliului Uniunii Europene, în ceea ce privește promovarea agendei de pace între Azerbaidjan și Armenia.

De asemenea, a fost evidențiat rolul semnificativ al Azerbaidjanului în securitatea energetică a Europei. În acest context, a fost remarcată importanța acordului dintre Azerbaidjan, Georgia, Romînia și Ungaria privind dezvoltarea și transferul de energie verde, semnat în decembrie anul trecut la București.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?