X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Aliyev: "Azerbaidjanul este gata să normalizeze relațiile cu Armenia"

24 ian. 02:00   Diverse
501 0

Azerbaidjanul este gata să normalizeze relațiile cu Armenia și să semneze un tratat de pace bazat pe normele și principiile dreptului internațional și pe cele cinci principii prezentate anterior la Baku.

Despre acest lucru a declarat președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în cadrul unei discuții telefonice cu Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken.

După cum a anunțat haqqin.az, în timpul convorbirii telefonice, Secretarul de stat al SUA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația "pe drumul Lachin" de pe teritoriul Azerbaidjanului. Anthony Blinken și-a exprimat angajamentul SUA față de normalizarea relațiilor dintre Armenia și Azerbaidjan, sprijinul pentru negocierile privind încheierea unui tratat de pace.

Menționînd că nu existăo blocadă pe drumul Lachin-Khankendi, Ilham Aliyev a subliniat că, începînd cu 12 decembrie 2022, pe acest drum a fost asigurată tracerea a aproximativ 980 de mijloace de transport, dintre care peste 850 aparțineau forțelor de menținere a păcii rusești și peste 120 - Comitetului Internațional al Crucii Roșii. În plus, președintele Azerbaidjanului a subliniat că, prin intermediul Comitetului Internațional al Crucii Roșii a fost asigurată transportarea în Armenia a aproximativ 90 de pacienți și persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale care locuiesc în Karabah. Ilham Aliyev a subliniat că toate acestea indică faptul că drumul Lachin-Khankendi nu este închis de Azerbaidjan.

Ilham Aliyev a subliniat că țara sa este dispusă pentru un proces de pace și normalizarea relațiilor dintre Armenia și Azerbaidjan, iar tratatul de pace care urmează să fie semnat între Armenia și Azerbaidjan ar trebui să acopere doar normalizarea relațiilor bilaterale bazate pe normele și principiile dreptului internațional și cele cinci principii prezentate de Azerbaidjan.

Șeful statului azer a menționat, de asemenea, că drepturile și securitatea populației civile armene care trăiește în Zona Economică Karabah din Azerbaidjan vor fi asigurate în baza Constituției și a legilor Azerbaidjanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий