Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Aliyev: „Armenia nu îndeplinește condițiile pentru semnarea unui tratat de pace”

22 sep. 06:00   Diverse
457 0

Armenia nu îndeplinește în practică condițiile pentru semnarea unui tratat de pace cu Azerbaidjan.

Despre acest lucru a declarat președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în orașul eliberat Lachin, menționînd că anterior Bacu a propus cinci principii pentru semnarea unui tratat de pace cu Armenia. În cuvinte Erevanul le-a acceptat, dar în practică nu se vede acest lucru. Se aplică tactica de amînare.

Ilham Aliyev a amintit că, conform actului de predare semnat de Armenia la 10 noiembrie 2020, forțele armate ale Armeniei urmau să fie retrase din Karabah. Dar acestea nu au fost încă retrase în totalitate. Armenia ar fi trebuit să asigure un coridor pentru a uni partea principală a Azerbaidjanului și Republica Autonomă Nakhchivan.

”Pînă astăzi, nu numai că nu ni s-a dat coridorul, dar nu ni s-a spus nici măcar traseul acestuia. Nu s-a efectuat nicio activitate practică. Acum am construit căi ferate și drumuri pînă la Zangilan. La sfîrșitul anului viitor vom aduce atît calea ferată, cît și autostrada pînă la granița cu Armenia. Cu toate acestea, în Armenia nu se face nimic și se pare că nu vor să facă nimic. Ei încă trag de timp", a declarat președintele azer în orașul eliberat Lachin.

Ilham. Aliyev a acordat o atenție deosebită provocărilor militare comise de partea armeană: "Numai în districtul Lachin au fost amplasate peste 1.400 de mine noi. Aceste mine au fost îngropate în 2021, adică după război. Acesta este un act terorist deschis împotriva Azerbaidjanului. Peste 240 de cetățeni din Azerbaidjan au fost uciși sau grav răniți după război în urma exploziilor din cîmpurile minate. Deci războiul continuă împotriva noastră, oamenii noștri mor. Ne putem permite? Nu putem permite niciodată acest lucru. Am avertizat în repetate rînduri Armenia - opriți aceste acțiuni murdare, veți regreta”, a declara președintele Azerbaidjanului.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав