COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alimentul care te ajută să ai o inimă sănătoasă

Alimentul care te ajută să ai o inimă sănătoasă

Nucile sînt o bună sursă de grăsimi sănătoase, fibre și alte substanțe nutritive benefice organismului.

O mulțime de studii au arătat că un consum constant de 30 de grame de nuci pe zi poate reduce riscul de apariție a bolilor de inimă cu 50%. În plus, reduce și riscul de deces din cauza bolilor cardiace cu 20%.

Specialiștii spun că nucile aduc o adevărată sursă de substanțe nutritive. Ele au cantități mari de grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate și cantități moderate de proteine.


De asemenea, nucile sînt o reală sursă de fibre dietetice dar și de vitamine din grupa B, vitamina E cît și minerale: calciu, fier, zinc, potasiu și magneziu, minerale antioxidante și cupru), plus flavonoide și resveratrol.

sînt și cercetători care susțin că nucile ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2. Însă mai sînt necesare studii pentru a o afirma cu certitudine. Dar, cercetătorii de la Harvard, susțin că există un risc redus de 13% de diabet zaharat de tip 2, dacă se consumă patru săptămîni cîte 30 de grame de nuci. Nu în ultimul rînd, acestea sînt bune și la diminuarea riscului de apariție a sindromului metabolic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load