TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alimentul care face minuni iarna

Alimentul care face minuni iarna

Iarna, sistemul nostru imunitar este pus la grele încercări. De aceea, trebuie să luăm măsuri specifice de întărire a imunității, de preferat prin metode cît mai naturale, ridichea neagră fiind un aliat de nădejde.


Preparatele pe bază de ridiche neagră sînt astăzi utilizate pentru combaterea și ameliorarea multor afecțiuni, de la banalul guturai, pînă la calculii renali.


Ridichea neagră, una dintre cele mai bune legume de iarnă!


Ridichea neagră este recunoscută pentru conținutul ridicat de vitamine, minerale și alte substanțe benefice pentru organism. Ea este bogată în vitaminele B și C, dar este și o sursă bună de calciu, potasiu, cupru și sulf, fosfor, fibre alimentare. Toate acestea fac din ridichea neagră un aliment numai bun în prevenirea sau tratarea multor afecțiuni.


Printre beneficiile consumului de ridiche neagră regăsim:


Conținutul mare de fibre alimentare ajută la îmbunătățirea tractului gastrointestinal, la hidratarea intestinelor, în felul acesta eliminîndu-se constipația.


Aceasta ajută și la detoxifierea ficatului și stimularea acestuia în producerea bilei.


Un consum constant de ridiche neagră duce la creșterea rezistenței organismului împotriva diferitelor infecții atît intestinale cît și ale sistemului respirator. Acest lucru este explicat prin conținutul mare de substanțe antibacteriene pe care le conține.


Inclusiv hipotiroidismul poate fi ameliorat cu ajutorul compușilor din sulf, care contribuie la menținerea unui nivel echilibrat a secreției de hormoni tiroidieni.


Sucul de ridiche neagră contribuie la calmarea tusei și la fluidificarea secrețiilor bronhice ducînd la eliminarea lor. Este foarte bună în caz de răceli sau chiar în cazul bronșitelor. Mai mult, aceasta este recomandată în răceală şi gripă. Tratează atît tusea seacă, cît și cea productivă. Siropul de ridiche neagră este indicat și copiilor.


Reglează tensiunea arterială. Avînd un conținut bogat de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația sanguină. Antioxidanții din ridiche scad nivelul colesterolului din sînge.


Are proprietăți diuretice. O jumătate de pahar de suc în fiecare dimineaţă drenează rinichii, ajută la dizolvarea calculilor renali.


Ridichea neagră poate trata scorbutul și rahitismul datorită conținutului mare de vitamina C.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load