COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alimentele antistres

Alimentele antistres

Triptofanul, din grupa aminoacizilor esenţiali, prezent într-o serie de alimente, acţionează favorabil asupra stresului, este concluzia unui studiu apărut în Journal of Clinic Investigation şi citat de passionsante.be.

Un stres cronic stimulează producţia de grelină, hormonul foamei, inducînd un fel de mecanism de compensare; apare creşterea poftei de mîncare şi nevoia de a consuma mîncare „reconfortantă”. Este recomandabil prin urmare să se consume alimente care acţionează favorabil asupra nivelului de stres.

Este vorba de cele care conţin concentraţii semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei şi a melatoninei, răspunzătoare de o stare bună şi de somn. Ouăle, orezul complet, carnea de pui, produsele lactate, alunele, peştele constituie surse de triptofan. Se mai ştie că producerea de serotonină este favorizată de alimente bogate în zaharuri, care pot fi introduse cu moderaţie în alimentaţie. Cu alte cuvinte, o bucată de ciocolată seara nu strică, cu condiția ca aceasta să fie consumată cu două ore înainte de culcare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load