COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

Alimente care provoacă inflamaţii grave în organism

14 iun. 04:01   Diverse
2499 0

Multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic produc inflamaţii în organism, perturbînd buna funcţionare a acestuia.

Potrivit doctorului Nicholas Perricone, un reputat nutriţionist şi dermatolog, buna funcţionare a corpului depinde, în mare măsură, de inflamaţiile temporare care afectează organismul. Cînd inflamaţiile devin cronice, spune acesta, sistemul imunitar atacă, în mod greşit, celulele sănătoase, iar procesul care în mod normal ar trebui să vindece, ajunge să dăuneze, scrie realitatea.net.

Sirop de agave

În ciuda reputaţiei dobîndite ca îndulcitor dietetic, siropul de agave conţine extrem de mult zahăr – avînd un conţinut de fructoză de pînă la 90%. “Zahărul încetineşte activitatea globulelor albe, devenind, astfel, mult mai predispuşi la a contracta tot felul de boli infecţioase (răceală, gripă), dar şi diverse forme de cancer”, susţine dr. Perricone. În plus, consumul exagerat de zahăr reduce drastic elasticitatea fibrelor colagen. Rezultatul? Pielea va îmbătrîni prematur.

Iaurt îngheţat


Zahărul şi laptele din compoziţie îi asigură un loc fruntaş în listă. Consumul de lapte stimulează secreţia de hormoni masculini. În plus, face parte din categoria alimentelor alergizante, vinovate de producerea anumitor infecţii în organism. Dar nu toate iaurturile îngheţate sînt la fel. Există iaurturi care conţin o substanţă proteică numită cazeină, vinovată de creşterea nivelului inflamaţiei. Altele, însă, conţin anumite probiotice care o minimizează. De altfel, anumite iaurturi nici măcar nu conţin lapte de origine animală, ci lapte de cocos.

Orz şi secară

În anumite cazuri, aceste cereale sănătoase şi absolut delicioase pot cauza inflamaţii din cauza glutenului. Dacă suferi de intoleranţă la gluten şi de boala celiacă, în mod special, consumul acestor cereale, fie în stare pură, ca mîncare, fie fermentate în băuturi, poate cauza inflamarea ţesuturilor. Redu pe cît posibil consumul acestor alimente, mai ales dacă suferi deja de dureri ale încheieturilor, un prim semn al inflamaţiilor. Glutenul produce mari dezechilibre în organism şi afectează profund sistemul imunitar, producînd inflamarea intestinală.

Seitan

Există un motiv pentru care acest aliment este cunoscut sub denumirea de “carne din grîu”: este făcut în întregime din gluten de grîu. Consumul excesiv de gluten poate cauza constipaţie sau balonare.

Alune

Alunele sînt medii excelente pentru dezvoltarea mucegaiului şi a ciupercilor, ducînd, în timp, la inflamaţii severe şi la obstrucţionarea căilor respiratorii. Înlocuieşte-le cu migdale crude.

Mixuri de condimente

Desigur, amestecurile de condimente dau un gust divin mîncărurilor, dar conţin foarte mulţi coloranţi. Aceştia cauzează dezechilibre hormonale şi produc inflamaţii în organism. Mai mult, amestecurile sînt pline de zahăr.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽