Alimente bune pentru pancreas. Reglează digestia şi calmează arsurile

Pancreasul este o parte importantă a sistemului nostru digestiv.

Nu numai că reglează şi neutralizează alimentele acide pe care le consumăm, dar enzimele secretate de acesta ajută, de asemenea, la digestia carbohidraţilor, a proteinelor şi a lipidelor.

Iată o listă de alimente bune pentru pancreas:

Usturoi

S-ar putea să fi auzit oameni care te-au sfătuit să consumi usturoi şi miere pe stomacul gol. Usturoiul este un antibiotic natural, iar combinarea acestuia cu diferite tipuri de alimente îi multiplică efectul. Aceste combinaţii sînt cunoscute pentru întărirea imunităţii prin repararea ţesuturilor diferitelor organe interne, inclusiv pancreasul.

Spanac

Bogat în vitamina B şi fier, spanacul satisface nevoile de bază ale pancreasului. Fierul ajută la prefenirea inflamaţiei, iar vitamina B hrăneşte pancreasul. Spanacul este încărcat cu MGDG (monogalactosildiacilglicerol), un agent care luptă împotriva cancerului.

Broccoli

Broccoli-ul şi alte legume crucifere, precum varza, conopida sau kale, sînt cunoscute pentru proprietăţile lor care luptă contra cancerului pancreatic. Aceste legume furnizează nutrienţi bogaţi în flavonoizi, care se absorb uşor şi care ajută la fortificarea mecanismului de deroxifiere a organismului

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load