TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alergia la Wi-Fi – cît de reală este

Alergia la Wi-Fi – cît de reală este

Medicii din mai multe ţări au afirmat că tot mai mulţi oameni se plîng de probleme de sănătate care apare în urma influenţei reţelelor wireless (Wi-Fi), indicând că simptomele acesteia nu diferă de celelalte tipuri de alergii: dureri de cap, insomnie, nervozitate, dureri articulare, simptome de răceală.


Temerile sînt amplificate de faptul că Wi-Fi funcţionează pe o frecvenţă similară celei a cuptorulului cu microunde. La această frecvenţă, alimentul din cuptor este încălzit în cîteva minute şi este logic să considerăm că are un impact negativ asupra oamenilor - explică medicii

Impulsul final, care a ridicat valuri de nemulțumire a fost dat de declaraţia recentă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), prin care au fost făcute publice rezultatele unui studiu cu privire la cîmpurile electromagnetice generate de telefoanele mobile. Rezultatele au fost dezamăgitoare: telefoanele celulare au intrat, oficial, în grupul de cancerigene 2B, adică la factorii care potențial provoacă cancer.

În acest sens, OMS a emis o recomandare: este de dorit ca minorii, femeile însărcinate și persoanele cu sistemul imunitar slăbit să limiteze la maxim utilizarea celularelor.

După o astfel de declaraţie, în Europa mulţi părinţi au intrat în panică și au cerut retragerea Wi-Fi-emiţătoarelor din şcoli.

Se crede că, dacă nu stai îmbrăţişat cu un pilon sau antenă de telefonie mobilă, apoi radiaţia electromagnetică nu îți afectează viața și sănătatea. Dar adesea aparatul de cafea, lampa de masă sau un frigider nou, cu sistem "no frost", care produce cel mai puternic cîmp electromagnetic în locuință pot provoca dureri de cap - la propriu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load