X 

Alegeri în Kazahstan: Nazarbayev a venit la secția de votare

19 mar. 12:05   Diverse
2947 0

Primul președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, a votat la alegerile anticipate din Kazahstan. El și-a exprimat votul la secția de votare nr. 393 din Astana, a informat presa kazahă.

Duminică, 19 martie, în Kazahstan au loc alegerile generale ale deputaților în Majilis (camera inferioară) a Parlamentului și maslikhats (autoritățile reprezentative locale) de toate nivelurile.

Alegerile vor avea loc în peste 10,2 mii de secții de votare organizate pe teritoriul Kazahstanului și peste hotare. În Kazahstan, cu o populație de peste 19,7 milioane de persoane, electoratul depășește 12,3 milioane de persoane.

Parlamentului de cea de-a opta legislatură, spre deosebire de cele anterioare, va fi ales după un sistem mixt: 70% dintre deputați vor fi de pe listele de partid, restul de 30% - din circumscripții uninominale. În total, urmează să fie aleși 98 de deputați ai Mazhilis - 69 pe liste de partid și 29 în circumscripții uninominale.

Anterior, alegerile pentru cameră se desfășurau în baza sistemului proporțional: după listele de partid. Totodată, în buletinele de vot a apărut rubrica "împotriva tuturor".


Președintele Kazahstanului, Kassymzhomart Tokayev, a votat deja la alegerile deputaților Majilis, a anunțat serviciul de presă al șefului Kazahstanului.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий