X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ai voie sau nu să consumi cafea dacă eşti însărcinată?

15 apr. 2018,, 00:00   Externe
3560 0

Cafeaua este băutură fără de care multă lume nu poate începe ziua.

E un fel de dependență creată, studiile arătînd că, în medie, opt din zece persoane consumă cafea cel puțîn o dată pe zi. Însă cît de sănătoasă este cofeina sau, mai bine spus, cît de periculoasă este? O întrebare pertinentă care își caută răspunsuri.

Cei mai multe femei sînt conștiente de pericolele consumului de alcool, însă atunci cînd vor să rămînă însărcinate sau cînd deja sînt gravide, femeilor le mai încolțește în minte o dilemă: mai pot sau nu mai pot să bea cafea? Afectează cofeina pruncul încă nenăscut?

Cercetătorii de la Național Institutes of Health și Ohio State University, Columbus, au urmărit analizele a peste 500 de cupluri care încercau să obțină o sarcină, și analizele lor au oferit informații tulburătoare: riscul de avort spontan este crescut în cazul cuplurilor care consumă mai mult de două cești de cafea pe zi.

Mai mult decît atît, în cazurile în care ambii parteneri au băut mai mult de două cești pe zi în săptămînile de dinainte de concepție, riscul unui avort spontan a fost, de asemenea, foarte crescut. Alți factori care au afectat rezultatul unei sarcini au inclus vîrsta mamei, care a crescut riscul de avort spontan, dar și utilizarea zilnică de multivitamine, care a scăzut acest risc.

Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat faptul că studiul lor nu a putut demonstra legătură dintre cauza și efect. Cu toate că rezultatele ar putea însemna faptul că un consum crescut de cafeină contribuie la pierderea sarcinii, acestea ar putea indica la fel de bine și faptul că licoarea atît de îndrăgită poate fi mai degrabă un semn al unei sarcini nesănătoase decît o cauza a acesteia.

Este important de remarcat faptul că cercetătorii au studiat atît obiceiurile de viață ale femeilor, cît și pe cele ale partenerilor lor, iar aportul de cafeină pentru bărbați a fost la fel de important că și în cazul femeilor. Practic, rezultatele demonstrează că nu doar femeia este singură responsabilă pentru sănătatea copilului. Cu alte cuvintele, nu doar femeile trebuie să își modifice obiceiurile și stilul de viață în momentul în care își doresc un copil, ci și viitorul tată trebuie să adopte o atitudine responsabilă vizavi de viitoarea sarcină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?