COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Află cum să scapi de căldura din casă cu metode tradiționale, dar eficiente

Află cum să scapi de căldura din casă cu metode tradiționale, dar eficiente

Folosirea aerului condiționat poate deveni periculoasă pentru starea ta de sănătate. Iată cîteva metode alternative care te vor ajută să scapi de căldura din casă, fără să folosești aerul condiționat:

1. Izolarea locuinței în timpul zilei

O prima măsură utilă în menținerea unui climat plăcut în casă este izolarea locuinței pe timpul zilei, astfel încît aerul cald de afară să nu poată pătrunde în interior. În acest sens, este necesară închiderea ferestrelor și acoperirea lor cu draperii și jaluzele pentru blocarea razelor de soare, care creează un efect de seră atunci cînd penetrează geamul și reflectă lumina, scrie antena3.ro.


Este importantă acoperirea prioritara a ferestrelor dintre Sud și Vest, pînă la lăsarea serii. Odată ce temperaturile de afară scad după asfințit, geamurile se pot deschide larg, pentru aerisirea interiorului pe timp de noapte.

2. Așezarea ghivecelor de plante în dreptul ferestrelor

O altă cale excelentă de răcorire a casei pe vreme caniculară este așezarea plantelor în dreptul ferestrelor însorite, în special arbuști de apartament înalți, care absorb o bună parte din energia solară. Plantele au și rolul de a purifică aerul din interior, oxigenîndu-l și eliminînd substanțele chimice nocive din compoziția acestuia.

3. Reflectarea căldurii în exterior

O altă cale de a menține o temperatură optimă în locuința este montarea de folii reflectorizante speciale, care împiedică razele de soare să ajungă în interior, reflectîndu-le în afară.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load