Află care produse alimentare te pot salva de bolilor cardiace

Află care produse alimentare te pot salva de bolilor cardiace

Concluziile unei analize recente a 200.000 de oameni sugerează faptul că persoanele care consumă zilnic brînză în cantităţi mici sînt mult mai puţin predispuse la dezvoltarea bolilor cardiace comparativ cu cei care nu consumă deloc.

Cercetătorii din China şi Olanda au examinat datele din 15 studii anterioare în care participanţii au fost observaţi timp de 10 ani. NY Daily notează că, per total, cei care au mîncat mai multă brînză aveau un risc cu 14% mai scăzut de dezvoltare a bolilor cardiace şi 10% mai puţin predispuşi la accidentele vasculare. 

Însă specialiştii avertizează că nu este recomandat consumul unei cantităţi mari de brînză. Persoanele care au beneficiat de efectele pozitive consumau în jur de 40 de grame de brînză pe zi. Produsele lactate conţin ingrediente sănătoase precum calciul, proteine şi probiotice, afirmă unul dintre autorii studiului publicat în Jurnalul European de Nutriţie. Dar brînza precum şi alte produse lactate conţine grăsimi saturate care duc la creşterea colesterolului şi a riscului bolilor cardiace. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load