X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Administratorul NASA reiterează cooperarea spaţială dintre Statele Unite şi Rusia

25 mar. 00:30   Diverse
1562

Administratorul NASA, Bill Nelson, a reiterat că Statele Unite şi Rusia vor continua să colaboreze pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în pofida războiul în Ucraina, informează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Relaţiile profesionale dintre astronauţii americani şi cosmonauţii ruşi aflaţi la bordul ISS, precum şi legăturile dintre centrele de control ale misiunile spaţiale din Houston şi din Moscova, nu se vor schimba şi vor continua "fără nicio problemă", a declarat Bill Nelson într-o conferinţă de presă.

Revenirea pe Terra a astronautului american Mark Vande Hei, programată pe 30 martie, se va desfăşura la rîndul ei "fără nicio problemă" şi conform planurilor, a adăugat administratorul NASA.

Mark Vande Hei urmează să revină pe Pămînt alături de cosmonauţii ruşi Anton Şkaplerov şi Piotr Dubrov la bordul unei capsule ruseşti Soyuz.

A fost pentru prima dată de la izbucnirea războiului în Ucraina luna trecută cînd Bill Nelson a vorbit deschis despre acest subiect într-o conferinţă de presă.

NASA şi agenţia spaţială rusă, Roscosmos, au confirmat deja în primele zile ale războiului din Ucraina dorinţa lor de a continua să colaboreze la bordul ISS în pofida tensiunilor dintre Moscova şi Washington.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав