COVID-19 în MOLDOVA

Administraţia Trump înăspreşte restricţiile împotriva Huawei

Administraţia Trump înăspreşte restricţiile împotriva Huawei

Administraţia Trump a anunţat luni că înăspreşte restricţiile împotriva grupului chinez Huawei Technologies, pentru a-i bloca accesul la cipurile disponibile pe piaţă, transmite Reuters.

Măsurile Departamentului pentru Comerţ vor extinde restricţiile anunţate în luna mai, care au rolul să împiedice ca grupul chinez să obţină semiconductori fără licenţă specială, inclusiv cipuri fabricate de firme străine, dar care au fost dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie americană, transmite Reuters.

Administraţia de la Casa Albă va adăuga 38 de companii afiliate ale Huawei, din 21 de ţări, pe o listă neagră de companii a guvernului american, ridicând numărul total al acestora la 152, de când Huawei a fost inclusă pe listă în mai 2019.


”Noua regulă prevede clar că orice utilizare a software-ului american şi a echipamentelor americane este interzisă şi necesită o licenţă”, a subliniat secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că schimbarea regulii ”va împiedica Huawei să ocolească legea americană prin producţia de cipuri alternativă şi furnizarea de cipuri finalizate”.

Huawei nu a comentat imediat informaţiile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load