Adevărul despre albirea dinților, de la bicarbonat de sodiu la lămîi

Adevărul despre albirea dinților, de la bicarbonat de sodiu la lămîi

Mulți oameni visează să aibă un zîmbet perfect alb, așa cum vezi în reclame și în filme. Inevitabil, de-a lungul timpului au apărut tot felul de mituri cu privire la albirea dinților.


Problema este că asemenea mituri pot fi foarte periculoase dacă sînt luate în serios, fără un ochi critic. Mai jos găsești cele mai populare mituri cu privire la albirea dinților – și cît de mult adevăr se ascunde în spatele lor.


Albirea atacă dinții


Mulți oameni se tem de un tratament de albire, gîndindu-se că acesta le va afecta în mod negativ dantura. Cu toate astea, „albirea cu produse realizate de către producători recunoscuți și utilizate sub supravegherea medicului stomatolog, într-un timp relativ scurt, este sigură și recunoscută ca fiind cea mai eficientă metodă de deschidere a culorii dinților”, potrivit medicilor stomatologi.


Albirea dinților este un proces definitiv


Deși rezultatele unui proces de albire sînt impresionante, ele nu durează o veșnicie din păcate. Culoarea dinților se află în strînsă legătură cu stilul de viață al oamenilor. Mai exact, persoanele care fumează sau care consumă alimente și băuturi colorate sînt mai predispuși să se confrunte cu schimbări ale nuanței dinților. După procedura de albire dentară este bine să respecți igiena recomandată de dentist, iar băuturile colorate să fie consumate cu paiul.


Bicarbonatul de sodiu poate albi dinții


O soluție băbească este cea cu bicarbonatul de sodiu. Mulți oameni sînt convinși că acesta este ingredientul minune de albire a dinților fără a mai face vizite la cabinetul stomatologului. În realitate, bicarbonatul de sodiu nu ajută cu adevărat la albirea dinților. „Spălarea dinţilor ocazional, adică maximum o dată pe săptîmînă, cu bicarbonat de sodiu nu reprezintă un pericol pentru dinţi”, a zis medicul ortodont Mihaela Dan, potrivit Realitatea. „Însă folosirea zilnică poate fi foarte dăunătoare, căci bicarbonatul este foarte abraziv şi afectează smalţul dinţilor”.


Lămîile sau căpșunele pot albi și ele dinții


Acest mit este pe jumătate adevărat. Lămîile și căpșunele chiar au substanțe active ce ajută la albirea dinților. Pe termen lung însă, folosirea lor în acest scop poate afecta smalțul dinților, lăsîndu-i mai vulnerabili în fața cariilor.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load