Preşedintele stiri: 3600

Acuzată de corupție, fosta vicepreședintă a Parlamentului European rămîne în arest

20 ian. 18:30   Diverse
1848 0

Fosta vicepreședinte al Parlamentului European Eva Kaili, acuzată de corupție, va rămîne în arest preventiv cel puțin încă o lună.

Această decizie a fost anunțată de judecătorul belgian după o nouă examinare a cauzei, potrivit Euronews.

Avocatul grecoaicei, Andre Risopoulos, nu este de acord cu această decizie, cerînd eliberarea ei din arest:

„Procurorii federali consideră că rămîn riscuri care obligă ținerea inculpatei după gratii. Se face referință la riscul evadării, riscul confruntării cu terți, riscul distrugerii probelor. Dar credem că aceste riscuri nu există”, a spus Risopoulos.

Cei prezenți în sala de judecată au declarat pentru Euronews că Eva Kylie a fost adusă în cătușe, care au fost îndepărtate doar în timpul ședinței. Părea epuizată și, în timpul discursului ei de zece minute, a plîns în timp ce vorbea despre fiica ei mică, care acum este îngrijită de rude. Kylie a cerut să-și aducă fiica la ea, fie în închisoare, fie în libertate. Ea a insistat că este nevinovată și nu are nicio legătură cu scandalul izbucnit în Parlamentul European.
Un alt avocat al fostului vicepreședinte, Michalis Dimitrakopoulos, de asemenea grec, a susținut că poliția belgiană a interogat-o timp de 16 ore săptămîna trecută și a supus-o la un tratament echivalent cu tortură:


„Ceea ce a experimentat doamna Kylie într-o celulă de poliție federală din Bruxelles amintește de Evul Mediu”, a spus Dimitrakopoulos. - Nu putea să doarmă, nu avea voie, îngheța, i-au luat paltonul, au refuzat o a doua pătură, nu i-au permis să se spele. Toate acestea sînt tortură. Așa o caracterizează Convenția Europeană a Drepturilor Omului și asta mi-a cerut doamna Kylie să vă transmit. Ea este foarte îngrijorată ca nimeni altcineva nu trece prin asta.”

Avocații Eva Kiley spun și ea că suferă mai mult decît celălalt suspect, care speră să fie eliberat în curînd și să se pregătească mai bine să se apere în proces. Se are în vedere Pierre Antonio Pantseri, care a făcut o înțelegere cu ancheta belgiană. Acest fost europarlamentar din Italia a promis că va dezvălui elemente esențiale ale cazului de corupție în cadrul audierilor secrete de marțea viitoare. Se așteaptă să numească mai multe persoane care fie au dat mită, fie au fost mituite. Între timp, problema ridicării imunității altor doi deputați, Mark Tarabella și Andrea Cozzolino, este în discuție în Parlamentul European. Autorităților belgiene li s-a promis că acest lucru se va întîmpla în luna următoare. Apoi ei ar putea fi interogați.

Vedeta în vîrstă de 44 de ani a socialiștilor greci și fost vicepreședinte al Parlamentului European, care și-a pierdut postul pe 13 decembrie, este suspectată de legături corupte cu Qatar. Pe lîngă Kylie, alte trei persoane sînt acuzate de „apartenență la o organizație criminală”, „spălare de bani” și „corupție”.

În total, anchetatorii belgieni au confiscat 1,5 milioane de euro în numerar în timpul perchezițiilor.

Agențiile de presă, citînd surse judiciare, au relatat că în apartamentul europarlamentarului au fost găsiți saci cu bani în valoare de 150.000 de euro. Potrivit apărării Evei Kylie, politiciana nu cunoștea despre existența lor și „se simte trădată” de partenerul ei, Francesco Giorgi.

5
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий