COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Activitatea fizică reduce riscul de apariție a limfomelor

30 mai. 21:30   Diverse
915 1

Oamenii de știință canadieni au investigat relația dintre activitatea fizică și dezvoltarea cancerului limfatic. Și au găsit o "scădere liniară a îmbolnăvirilor".

Datele încurajatoare au oferite de oamenii de știință de la Centrul de cancer Juravinski-Hamilton, Canada, examinând legătura dintre activitatea fizică și limfom. Concluziile au fost publicate în BMC Cancer, transmite korrespondent.net.

După cum scrie doctorul în științe medicale Guinevere A. Davis, concluziile finale au fost făcute în baza a optsprezece studii profunde. Ei și colegii au descoperit că, pentru limfom, compararea categoriilor ridicate și scăzute de activitate a arătat că activitatea fizică a devenit protectoare pentru organism.
Analiza unei subgrupe a demonstrat un efect protector al activității fizice în anumite tipuri de limfome. Dar, din păcate, nu în cazul limfomul Hodgkin. Efectul protector a fost demonstrat în analiza doza-reacția, oamenii de știință au observat o reducere a riscului cu 1 la sută.

"Analiza reacției la doză confirmă aceste constatări cu o scădere liniară a morbidității, care se observă odată cu creșterea activității fizice zilnice", au scris autorii.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽