COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

Activitatea fizică reduce riscul de apariție a limfomelor

30 mai. 21:30   Diverse
936 1

Oamenii de știință canadieni au investigat relația dintre activitatea fizică și dezvoltarea cancerului limfatic. Și au găsit o "scădere liniară a îmbolnăvirilor".

Datele încurajatoare au oferite de oamenii de știință de la Centrul de cancer Juravinski-Hamilton, Canada, examinând legătura dintre activitatea fizică și limfom. Concluziile au fost publicate în BMC Cancer, transmite korrespondent.net.

După cum scrie doctorul în științe medicale Guinevere A. Davis, concluziile finale au fost făcute în baza a optsprezece studii profunde. Ei și colegii au descoperit că, pentru limfom, compararea categoriilor ridicate și scăzute de activitate a arătat că activitatea fizică a devenit protectoare pentru organism.
Analiza unei subgrupe a demonstrat un efect protector al activității fizice în anumite tipuri de limfome. Dar, din păcate, nu în cazul limfomul Hodgkin. Efectul protector a fost demonstrat în analiza doza-reacția, oamenii de știință au observat o reducere a riscului cu 1 la sută.

"Analiza reacției la doză confirmă aceste constatări cu o scădere liniară a morbidității, care se observă odată cu creșterea activității fizice zilnice", au scris autorii.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽