TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Aceste alimente îţi fac rău dacă le consumi la orele greşite

Știi cînd este cel mai bine să bei lapte sau să mănînci orez și banane?

Multe alimente consumate la ore greșite pot să cauzeze simptome supărătoare, așa că evită să faci asta!

Eva.ro notează o listă cu cîteva alimente și cel mai bun moment în care este bine să le consumăm:

Laptele

Se consumă seara, după cum susțin specialiștii, deoarece se digera mai lent și accentuează starea de oboseală. Atunci cînd consumi lapte seara, corpul se relaxează și favorizează celulelor să absoarbă toți nutrienții furnizați, în timp tu te odihnești.

Cel mai prost moment să consumi lapte este dimineața. Tocmai pentru că se digeră foarte lent, nu este recomandat să consumi lapte dimineața pentru că te vei simți letargic toată ziua.

Orezul

Se consumă în timpul zilei deoarece metabolismul este mai alert și digeră mai ușor carbohidrații, furnizîndu-ți energie. Orezul este perfect pentru masa de prînz.

Cel mai prost moment ca să consumi orez este seara, deoarece este bogat în amidon și poate cauza o senzație accentuată de balonare pe timpul nopții. De asemenea, dacă mănînci orez seara ești mult mai predispusă la îngrășat, deoarece are nevoie de mult timp pentru digestie și corpul tău este în repaus complet.

Zahăr

Poți să-l consumi în cantități mici dimineața, dar nu pe stomacul gol. Însă, este de preferat să optezi pentru dulciuri dimineața și în cursul zilei, decît seara.

Cel mai prost moment ca să mănînci dulciuri este seara. Acest obicei te îngrașă și perturbă serios calitatea somnului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load