X 

Accident aviatic pe muntele Everest - sînt victime

12 iul. 14:35   Diverse
2168 0

Un elicopter cu turiști s-a prăbușit marți lîngă muntele Everest, în Nepal. Tragedia s-a petrecut la scurt timp după decolare, potrivit autoritățilror mexicane. Toate cele 6 persoane care se aflau la bordul aeronavei au decedat.

Potrivit primelor informații, sînt șase morți în accidentul de elicopter. Este vorba de o familie din Mexic de cinci persoane și pilotul, care este nepalez. Printre victime se află inclusiv persoane, din aceeași familie, de 95 și 98 de ani. Ceilalți membri ai familiei de mexicani aveau vîrste de 72 de ani, 65 de ani și 52 de ani.

Elicopterul s-a prăbușit în zona Lamajura în timp ce făcea un tur de vizitare a celui mai înalt vîrf din lume înainte să se întoarcă spre capitala Kathmandu. Autoritățile nepaleze au anunţat că victimele au fost deja recuperate, transmite Noi.md cu referire la evz.ro.

Elicopterul a fost operat de Manang Air, companie care efectuează zboruri turistice, operațiuni de căutare și salvare și zboruri de expediție către Everest.

Presa locală scrie au existat condiții meteo nefavorabile din cauza cărora pilotul ar fi trebuit să facă anumite schimbări în ruta aeronavei. Un funcţionar al aeroportului, Sagar Kadel, a spus că vremea a forțat elicopterul să-și schimbe ruta.

0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?