A venit vacanţa! Ce pui în bagaj?

A venit vacanţa! Ce pui în bagaj?

Ne aflăm în plin sezon de vacanță și cu toții sîntem cu gîndul la călătorii. Dar, oricît ar fi ele de așteptate, există și o parte mai puțin plăcută, care vine la pachet cu vacanța: bagajul de călătorie.

De aceea, am strîns cîteva trucuri utile pentru a împacheta eficient bagajul de călătorie, să ai la tine tot ce-ți trebuie și să ai o vacanță lipsită de griji!

1. Planificare, planificare și iar planificare

Primul pas (și cel mai important) este să iei o foaie de hîrtie și să scrii exact ce ai vrea să conțină bagajul tău. În acest fel vei evita să uiți lucruri esențiale precum: periuța de dinți sau perechea de jeanși favorită. Vezi cum va fi vremea la destinație, gîndește-te ce activități vei face și încearcă să creionezi cam ce vei îmbrăca zilnic.

În finalul articolului, ai un link cu o listă de lucruri care nu ar trebui să lipsească din gemantanul tău. Printează foaia și pe măsură ce bagi obiectele în bagaj, bifează-le de pe listă, scrie Continentalhotels.ro

2. Haine de bază, accesorii 

Nu te complica cu prea multe haine pe care, fie vorba între noi, oricum nu vei avea timp să le poți. Ia-ți cîteva piese de bază, cum ar fi tricouri simple și două perechi de pantaloni de culoare neutră, pe care le poți transforma în ținute de efect cu ajutorul accesoriilor. Așadar, adaugă în bagaj: curele, bijuterii și eșarfe, asta te va ajuta să cîștigi spațiu în geamantanul tău.

Eșarfele, de exemplu, sînt multifuncționale. Ele pot fi folosite ca simple accesorii, dar au și funcții practice. Le poți pune pe tine în caz că îți este frig sau le poți folosi pentru a te așeza pe ele în parc.

3. Uită de împăturit!

Știm că de o viață ești obișnuit/ă să împăturești cu grijă hainele în bagaj, să nu se șifoneze. Dar există o variantă mult mai eficiență: rularea hainelor. Salvezi spațiu (e verificată metoda) și, în același timp, chiar vei păstra hainele fără cutele neplăcute rezultate în urma împachetării. Vezi mai jos un video util.

4. Pînă la ultimul colțișor

Folosește pînă și ultimul colțișor din valiză! Probabil crezi că faci asta deja, dar te-ai gîndit vreodată să pui obiecte pînă și în adidași? De exemplu, poți rula șosetele, le pui într-o pungă de plastic și mai apoi le bagi în interiorul adidașilor.

O altă idee bună ar fi să faci role mici din tricouri și să le strecori în găurile din bagaj. Nu toate obiectele au aceleași dimensiune, folosește-te inteligent de spațiu prin strecurarea obiectelor mici în colțurile valizei!

5. Organizat, nu împrăștiat

Folosește elastice de păr pentru a păstra lucrurile mici laolaltă. În acest fel nu va fi nevoie să cotrobăi prin tot bagajul cînd ai nevoie de ceva.

6. Mai puțină încălțăminte, mai mult spațiu

Cea mai ușoară cale de a salva spațiu în valiza de călătorie este să renunți la a lua cu tine mai multe tipuri de încălțăminte decît este nevoie. Pentru o vacanță de cîteva zile este suficient să ai doar ceva sport de încălțat.

7. Casca de păr pentru încălțăminte?

Da ai citit bine, casca de păr pe care o găsești în kit-ul de cosmetice oferit de hoteluri poate fi folosită pentru a acoperi talpa încălțămintei în bagaj. În caz că nu ai așa ceva acasă, în hipermarketuri găsești cu siguranță.

8. Folosește cosmeticele de la hotel

Renunță la o parte din cosmetice dacă mergi într-un hotel. Nu are sens să te cari cu săpunul sau gelul de dus după tine, sigur găsești la hotel. Dacă te îndoiești de calitatea cosmeticelor oferite de unitatea de cazare, atunci poți cumpăra chiar la destinație ce ai nevoie.

9. Recipiente mici, mici de tot

Transferă cantități suficiente pentru călătorie din recipientele mari de gel de dus/șampon/parfum/fond de ten etc în recipiente mici, speciale pentru călătorie. Îți va fi mult mai ușor să le depozitezi și, de asemenea, le poți băga chiar în bagajul de mînă dacă mergi cu avionul. Cumpără-ți o dată un astfel de set de recipiente de călătorie pe care îl vei putea refolosi în fiecare călătorie.

10. Multe haine subțiri sau mai puține haine groase?

Cu siguranță mai multe haine subțiri! Ia-ți după tine haine pe care le poți purta în straturi. Un tricou sau o helancă cu fermoar pot fi folosite singure sau împreună pe cînd un pulover oferă o singură posibilitate de purtare. Valabil și pentru hainele celor mici: alege să iei mai multe articole care ocupă spațiu mai mic.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load