X 

A murit designerul de modă Paco Rabanne

3 feb. 21:15   Diverse
2341 0

Creatorul de modă francez, născut în Spania, Paco Rabanne, a murit la vîrsta de 88 de ani, vineri, 3 februarie, potrivit Le Monde.

Designerul a murit la domiciliul său din Portsala, Franța. Incidentul a fost confirmat de grupul spaniol Puig, care controlează casa de modă și afacerea de parfumuri Paco Rabanne. Cauza morții sale este încă necunoscută.

„Casa lui Paco Rabanne dorește să aducă un omagiu de comemorare designerului și fondatorului nostru vizionar, care a murit astăzi la vîrsta de 88 de ani”, se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul casei de modă.

Fondatorul casei de haute couture cu același nume, Paco Raban s-a născut pe 18 februarie 1934 în Țara Bascilor. A cîștigat faima mondială prezentîndu-și colecția în 1966 la Paris. Îmbrăcămintea a fost realizată din materiale alternative: plastic, hîrtie, metal. Rabanne a fost primul care a folosit acompaniamentul muzical pe catwalk și a fost unul dintre primii care a invitat modele negre la defilări. Ținutele sale au fost purtate de vedete de cinema, printre care Audrey Hepburn și Jane Fonda.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?