X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

A murit cea mai în vîrstă persoană din lume

18 ian. 22:00   Diverse
1678 0

Franţuzoaica Lucile Randon, cea mai în vîrstă persoană din lume, a murit la 118 ani şi 340 de zile, relatează presa internaţională. Ea a murit în somn, în noaptea de luni spre marţi, scrie news.ro.

„A murit la 2 dimineaţa. Există o mare tristeţe dar ea şi-a dorit asta, a fost dorinţa ei să se alăture fratelui ei iubit. Pentru ea, este o eliberare”, a declarat David Tavella, responsabil cu comunicarea la unitatea de cazare pentru persoanele vîrstnice dependente Sainte-Catherine-Labouré din Toulon.

Randon, cunoscută sub numele de Sora Andre, s-a născut în sudul Franţei la 11 februarie 1904, cînd Primul Război Mondial era încă la un deceniu distanţă.

Ea a devenit cea mai în vîrstă persoană din lume în aprilie anul trecut, cînd japoneza Kane Tanaka a murit la vîrsta de 119 ani.

„Oamenii spun că munca te omoară, pe mine munca m-a ţinut în viaţă, am continuat să lucrez pînă la 108 ani”, a spus călugăriţa catolică, în urmă cu cîțiva ani.


Ea şi-a petrecut ultimii 30 de ani din viaţă în azilul de bătrîni Saint-Catherine-Laboure din Toulon.

De cîţiva ani avea o anumită oboseală şi dorea să „se retragă din această afacere”. Dar „bunul Dumnezeu nu mă aude”, a spus ea în ianuarie 2022.

În 2021, ea a supravieţuit chiar şi unei infecţii cu Covid-19, devenind un simbol al speranţei pentru oamenii din întreaga lume.

O altă franţuzoaică, Jeanne Calment, care a murit în 1997 la 122 de ani, la Arles, deţine recordul pentru cea mai ridicată vîrstă atinsă de vreo fiinţă umană pînă acum.

0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?