X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

A fost numită principala condiție pentru soluționarea conflictului armeano-azer

11 mai. 2022,, 01:00   Externe
3219 0

Soluționarea finală a conflictului armeano-azer și viitoarea normalizare a relațiilor dintre cele două țări depind de disponibilitatea guvernului armean de a recunoaște integritatea teritorială a Azerbaidjanului.

Potrivit haqqin.az, care face referire la surse diplomatice, reprezentantul autorizat al guvernului Azerbaidjanului, consilierul prezidențial Hikmet Hajiyev i-a spus acest lucru secretarului Consiliului de Securitate al Armeniei, Armen Grigoryan, la discuțiile închise de la Bruxelles.

Asistentul președintelui Azerbaidjanului, Hikmet Hajiyev, i-a declarat secretarului Consiliului de Securitate al Armeniei, Armen Grigoryan, că orice alte încercări ale Ministerului de Externe armean de a escalada situația în jurul suveranității statului și integrității teritoriale a Azerbaidjanului vor fi considerate ca prezentînd noi revendicări teritoriale din partea Armeniei.

Potrivit sursei, secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, Armen Grigoryan, în timpul discuțiilor închise de la Bruxelles cu reprezentantul autorizat al guvernului azer, consilierul prezidențial Hikmet Hajiyev, i-a propus oficialului de la Baku o înțelegere a negocierilor privind noua agendă: „șase noi principii de reglementare”.

Baku subliniază că problema Karabahului nu a fost și nu va fi subiect de discuție la negocierile interstatale, deoarece este o chestiune pur internă a Azerbaidjanului. Cele șase noi principii propuse de guvernul Pashinyan ca răspuns la agenda azeră a formatului de negocieri de la Bruxelles nu sînt principii noi pentru reglementare, ci mai degrabă o reacție la propunerile guvernului azer. Cele șase principii exprimate de secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei indică faptul că Armenia nu are pretenții teritoriale față de Azerbaidjan.


Amintim că, în ajunul summitului de la Bruxelles, Azerbaidjanul a prezentat cinci puncte pentru o reglementare definitivă. Discuțiile dintre președintele azer Ilham Aliyev și premierul armean Nikol Pashinyan, mediate de președintele Consiliului European Charles Michel, au avut loc anume pe baza noii agende propuse de Ilham Aliyev. Ordinea de zi dictată de Aliyev a fost adoptată și de Nikol Pashinyan, care a declarat deschis despre lipsa de alternativă în problema privind recunoașterea integrității teritoriale a Azerbaidjanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?