X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost numit pericolul usturoiului

19 oct. 2020,, 05:00   Externe
9398 0

Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antivirale, are un efect stimulativ asupra imunității, dar cel mai bine e să nu fie consumat crud.

Despre aceasta a relatat în cadrul unei emisiuni la radio Sputnik gastroenterologul, medicul de familie Nikita Harlov, relatează lenta.ru.

Potrivit lui, acest produs este folosit în mod obișnuit pentru degresarea produselor de origine animală, dar este mai bine ca el să fie consumat în bucate finite. "Puteți folosi usturoi proaspăt, fie uscat, să coaceți cu el, să fierbeți, să frecați toate produsele pe care le gătiți. E bine ca înainte de folosire să tăiați feliile de usturoi și să le lăsați un pic în formă crudă, acest usturoi va deveni mai puternic, pentru că în aer crește formarea de substanțe, din cauza cărora el este atît de apreciat", a spus Harlov.

Pericolul usturoiului constă în capacitatea sa de a irita țesuturile. "Nu numai că ucide bacteriile și ciupercile, ci irită foarte mult mucoasa tractului digestiv: atît stomacul (este mai rezistent), cît și în special intestinele. Persoanele care au gastroduodenită, sindromul intestinului iritabil, pot avea o reacție severă", a explicat gastroenterologul. Din același motiv, el a cerut oamenilor să renunțe la picurarea sucului de usturoi în nas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?