Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

A fost făcută publică declarația comună a lui Putin, Aliyev și Pashinyan despre Karabah

1 noi. 2022,, 11:40   Diverse
1335 0

Președintele rus Vladimir Putin, președintele azer Ilham Aliyev și premierul armean Nikol Pashinyan au subliniat importanța pregătirilor active pentru încheierea unui tratat de pace între Erevan și Baku.

Acest lucru se precizează într-o declarație comună a politicienilor publicată pe site-ul Kremlinului după discuțiile tripartite de la Soci.

Potrivit documentului, părțile au subliniat importanța pregătirii pentru încheierea unui tratat de pace în vederea realizării unei păci durabile și pe termen lung în regiune. Pe baza evoluțiilor existente, s-a convenit să se continue căutarea unor soluții reciproc acceptabile, Moscova va oferi toată asistența posibilă în acest sens.

Liderii țărilor au subliniat importanța creării unei atmosfere pozitive între Azerbaidjan și Armenia pentru a continua dialogul între reprezentanții societății, comunitățile de experți și liderii religioși cu asistența Rusiei, precum și lansarea de contacte interparlamentare trilaterale pentru a consolidarea încrederii între popoarele celor două țări.

În plus, părțile și-au reafirmat angajamentul de a respecta acordurile din 9 noiembrie 2020 și intenționează să depună eforturi suplimentare pentru a rezolva problemele umanitare rămase în interesul normalizării relațiilor dintre Erevan și Baku, asigurînd pacea, stabilitatea, securitatea și o dezvoltare economică sustenabilă a Caucazului de Sud.


Anterior, Vladimir Putin a anunțat acordul cu premierul armean Nikol Pashinyan și liderul azer Ilham Aliyev cu privire la o declarație comună privind Nagorno-Karabah. Potrivit acestuia, nu s-a reușit coordonare cuprinzătoare, „unele lucruri trebuiau scoase din textul elaborat anterior la nivel de specialişti”.

Summitul trilateral privind reglementarea situației din Nagorno-Karabah a avut loc la Soci luni, 31 octombrie. Întîlnirea a avut loc în sanatoriul „Rusi” cu ușile închise.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий