COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 479

A fost descoperită cea mai urâtă orhidee din lume

22 noi. 2021,, 01:00   Diverse
936 0

Cercetătorii de la Grădina Botanică Regală din Londra (RBG Kew) au descoperit cea mai urîtă orhidee din lume, fiind localizată în pădurile din Madagascar, transmite CNN.

„Gastrodia agnicellus” a fost etichetată „cea mai urâtă orhidee din lume”, fiind una dintre cele 156 de plante și ciuperci identificate în acest an, au anunțat cercetătorii RBG Kew. Orhideea este situată în Madagascar.

Aceasta nu are frunze şi își petrece cea mai mare parte a vieții sub pămînt. „Are un aspect cărnos, roșu în interior și maro în exterior”, a declarat cercetătorul Joahan Hermans.

Cercetătorii au crezut că planta cu aspect ciudat ar putea mirosi a carne putredă, așa cum este obișnuit la unele orhidee polenizate de muște, dar cea mai urîtă orhidee i-a surprins cu un „miros plăcut, citric şi aromă de trandafir”.

Aproximativ 40% din speciile de plante din lume sînt amenințate cu dispariția din cauza defrişărilor, emisiilor globale, schimbărilor climatice, a avertizat RBG Kew la începutul acestui an.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X