COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost descoperit un nou medicament împotriva coronavirusului

A fost descoperit un nou medicament împotriva coronavirusului

Oamenii de știință de la școala de inginerie moleculară Pritzker (PME) de pe lîngă Universitatea din Chicago, SUA, au identificat un medicament deja utilizat, care este eficient în lupta împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, transmite lenta.ru.

De asemenea, ei au identificat o vulnerabilitate a virusului necunoscută anterior, care poate fi utilă în dezvoltarea de noi strategii împotriva COVID-19. Descoperirea este descrisă într-un nou articol publicat în revista Science Advances.


Specialiștii au aplicat simulări pe calculator pentru a identifica componenta cea mai vulnerabilă a virusului. Aceasta s-a dovedit a fi proteaza Mpro - o enzimă cheie care participă la transcrierea ARN-ului și permite replicarea genomului său într-o celulă infectată.Împotriva proteazei acționează preparatul ebselen - un compus chimic sintetic care are un efect antiviral, antiinflamator și antioxidant. Acesta este utilizat pentru a trata mai multe boli, inclusiv tulburarea bipolară și pierderea auzului. Ebselen, în combinație cu argintul, este, de asemenea, utilizat pentru lupta împotriva a cinci bacterii gram-negative rezistente la antibiotice. Mai multe studii clinice și-au dovedit siguranța pentru utilizarea la om.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load