Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

A fost descoperit un alt lot de documente clasificate într-un loc frecventat de președintele Joe Biden

13 ian. 07:20   Diverse
1765 0

Echipa juridică a președintelui Joe Biden a găsit un alt lot de documente guvernamentale într-un alt birou, după ce iniţial găsise materiale confidențiale într-un spațiu privat folosit de actualul președinte al SUA, relatează CNN.

Iniţial, avocaţii lui Joe Biden au găsit documente confidenţiale, din perioada în care a fost vicepreşedinte, într-un birou privat pe care îl avea la sediul unui think tank. Descoperirea a fost făcută la 2 noiembrie 2022, cu cîteva zile înainte de alegerile de la mijlocul mandatului prezidenţial. Apoi, avocaţii s-au dus să caute şi într-o a doua locaţie folosită de Joe Biden şi au găsit alte documente de interes pentru oficialii federali care analizează această chestiune, a declarat una dintre surse pentru CNN, transmite evz.ro.

Descoperirea documentelor clasificate, în noiembrie, a declanşat semnale de alarmă în interiorul Casei Albe, unde doar un cerc restrîns de consilieri şi avocaţi erau la curent cu această chestiune. Ca urmare, a fost lansat un efort de căutare a altor locaţii în care ar fi putut fi depozitate documente din perioada în care Joe Biden a fost vicepreşedinte.

Prima dată au fost găsite materiale sensibile în timp ce angajaţii lui Biden veniseră să închidă un birou din Washington folosit de Joe Biden la Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement. Printre obiectele descoperite se numără 10 documente clasificate, inclusiv note ale serviciilor de informaţii americane şi materiale informative care au acoperit subiecte precum Ucraina, Iran şi Regatul Unit, potrivit unei surse familiarizate cu această chestiune.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?